Mobilya Sektörü ERP Çözümleri
Mobilya sektöründeki müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre özelleştirdiğimiz caniasERP Mobilya Sektörü Çözümleri, sektördeki gelişmelere, değişen ihtiyaçlara ve mevzuat değişikliklerine göre sürekli güncelliyor, belli bir ihtiyacı karşılamaya yönelik gerçekleştirdiğimiz özelleştirmeleri, tüm müşterilerimizin kullanımına sunuyoruz.
Kurumsal Kaynak Planlamaları ile Siz Kazanıyorsunuz
caniasERP Mobilya Sektörü Çözümleriyle, müşterilerinize özel üretim yaparken tüm iş süreçlerinizi etkin bir şekilde yönetebilir, özel ürün tasarımını, sipariş anında birkaç tuşa basarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
Ürünün değiştirilebilir özelliklerini belirlerken varsa ek işçilikleri de dikkat alarak gerçek maliyetleri sipariş anında görebilirsiniz. Stoklarınızın ve atölyelerinizin durumuna bağlı olarak ürünün üretilip üretilemeyeceğini kontrol edebilir, müşterinize gerçekçi fiyat ve teslim tarihi verebilirsiniz. Özel tasarlanmış ürünlerin yer aldığı toplu satış veya ihalelere hazırlanırken ayrıntılı maliyet analizlerini, üretilebilirlik kontrollerini, teklif hazırlığı ve revizyonlarını çok kısa sürelerde yapabilirsiniz.
ERP sistemi içinde, görüntüleyicisi olmayan bir çizim programı mantığıyla çalışan çözümümüz sayesinde, bir ürünü oluşturabilecek pek çok değişkenden ve bileşenden istediklerinizi seçerek her ürüne özel ürün ağacını otomatik olarak hızla ve kolaylıkla oluşturabilirsiniz. Bu ürün ağacını üretim planlamasına aktarabilir, üretim için malzeme ihtiyaç planlamasını yapabilir, operasyon için makinelerin kapasitesini planlayabilirsiniz. Üretimden sonra en iyi koşullarda sevk edebilir, fatura ve irsaliye süreçlerini tamamlayabilir, satış sonrası hizmetlerini verebilirsiniz. Tüm ürünlerin ve hizmetlerin kaydını tutarak, sorunları öngörebilir, buna uygun çözümler geliştirebilirsiniz.
Çözümler
Mobilya sektörü temel süreçlerine ilave olarak aşağıdaki çözümler ön plana çıkmaktadır.
Bayiler ile yapılmış olan her sözleşmeye göre, sözleşme şartlarına uygun fiyat listesi, anlaşılmış özel ıskonto , promosyon, bire bir ürün teslimleri, ürün dışı promasyon gibi her bir bağlantı için şartların yeninden oluşturulduğu ve ucu açık satış yöntemlerine belirlenmiş sistem bağlantı yönetimidir.
Sipariş girişi sırasında, müşterinin yaptığı her bir sözleşme kontrol edilerek müşterinin kalan alacağı ve bu alacak rakamına en uygun bağlantı sistem tarafından bulunur ve ister öneri ister şart olarak sunulur. Otomatik seçim kullanıcı bazlı yanlış fiyat listesi ıskonto, promosyon hatalarını önler.
Bakiye aşımları, fiyat farkları ve iadeleri önleyeceği gibi yeni bağlantı yapılması gerekliliğini de sürekli uyarır.
Risk birimi tarafından Sakıncalılar listesine alınmış müşteri/bayiler için ürün çıkışını engelleyen kontroller yanında, hangi işlemlerin risk olduğunu, teminat ve ipoteklerin riske ne oranda etki edeceğini, kendi çeki-senedi ,müşteri çek-senedi, şirket ortakları çeki olup olmadığı, kara liste gibi birçok RİSK unsurlarını değerlendirmeye olanak verir.
Müşteri/bayilere yapılacak aktiviteler önceden planlanır. Gerçekleşen aktivitelerin takibi yapılır. Bayilerden alınan siparişler, tahsilatlar anlık olarak sisteme işlenir böylelikle yolda gelecek ödemeler ile tahmini ön onayı alınmış siparişlerin takibi yapılır. Aynı zamanda müşteri ya da bayilere yapılan uygulamalar, ziyaretler, mail, faks, reklamasyon gibi operasyonlar veri tabanında kayıt altına alınır. Aynı zamanda ziyaret sırasında teşhir stok kontrolü , reklam tabelaları kontrolü ve kayıtları yapılır.
Üretici tarafından modelleri , kartela kumaşları, alternatif kartelalar ve bu kartelalara göre kumaş ve kesim fiyat farklarının oluşturulabildiği, sipariş girişi sırasında kullanılacak kumaşların stok miktarlarını daha önce yapılmış olan rezervasyonlarının takip edildiği. Talep edilmesi durumunda onaylanmış sipariş için otomatik kumaş rezervasyonu yapıldığı,1 seviye ürün ağaçlarının görülebildiği. Tek renk ya da çok renk (2 renk,3 renk 3 renk + Deri vb.) seçimine göre ürün ağacının seçilebildiği. Teslimat için şartların oluşturulduğu (Grup sipariş) siparişin her satırı için risk ve bağlantı kontrolünün yapıldığı. Standart ürünler için birim üretim saatleri belirlenir ve içerideki üretime bakarak tahmini teslim tarihi belirlenir.
Aynı anda müşteri ya da tüm siparişlerin anlık olarak üretim durumlarının izlenebilir.
Üretim bandından olan ürünler bekleyen siparişler, eleman ve teçhizatlar kontrol edilerek döşemeli grup üretim planlama çizelgeleri grafik ya da doküman olarak oluşturulur.
Pastal planlama için özel olarak tasarlanmış yazılımlar ile, model tasarlamada kullanılan çizim programları ile entegrasyon yapılabilir. Hangi programlar olduğunun bilgisini alınız. (Uygun veri tabanı entegrasyon şartları yerine getirilmiş ise)
Üretim emri verilmiş siparişler ile henüz emri verilmemiş siparişleri dikkate alarak stok durumu, rezervasyonlar, siparişi verilmiş ancak henüz depoya gelmemiş ürünler ile min. Max. stok ve parti büyüklükleri ihtiyaç belirlenir. Aksiyon planları oluşturulur ve satın alma talebi , sipariş, termin ya da toplu bir şekilde verilir.
Kalite kontrol makinaları ile haberleşme yapmak suretiyle , Metre olarak alınmış kumaşlar, lotlara ve toplara ayrılmak suretiyle kumaş kalite kontrol makinalarında metraj kontrolleri yapılır.
Onay ya da şartlı onay verilmiş lot bazında kumaş topları mamul depoya ,puanlama sitemini geçememiş kumaş topları red depoya alınmak suretiyle iadesinin yapılması sağlanır. Tüm bu işlemlerin yanında modül sayesinde uygulanacak ise laboratuvar testleri de kayıt altına alınır.
Sipariş bazlı üretim emirlerinde döşemeli grup ürünün ,istasyon ve modül bazlı birbirini sıralı takip eden barkod numaraları üretimin her safhası, başlama bitirme, duruşlar(Planlı-Plansız) ,hatalar, vardiyalar, üretim istasyonları ve üniteler bazında takip edilir.
Döşemeli grupta bir çalışanın günlük ürettiği modül sayısı, üretim saati performans % leri , ürettiği ürün bazında performansı anlık, günlük haftalık ve aylık bazda takip edilir. Birbirini takip eden barkod numarası sayesinde hangi elemanın hangi ürünün neresini ne kadar sürede ve hangi tezgahta hangi istasyonda yaptığı izlenebilir.
Model ve modüller için öngörülen maliyet (Ön maliyet) ile gerçekleşen maliyet karşılaştırılır. İş merkezleri, rotalar ta da prosesler bazında maliyet hesaplanabildiği gibi, ek maliyetler dağıtım anahtarı ya da şirkete özel dağıtım yönetimi kullanılabilir.
Üretimi tamamlanmış/tamamlanmak üzere olan siparişlerin rotaları dikkate alınarak teslim tarihlerine göre planlaması yapılır. Sevkiyat yöntemine göre her ürün için belirlenmiş ağırlık,M2,M3 analizi yapılarak doğru yükleme aracı önerisinde bulunulur. Bu sayede doğru planlama ve sevkiyat ile navlun giderleri en aza indirilir.
Oluşturulmuş sevkiyat planlarına göre, üretimi tamamlanmış ve mamul depoya gelmiş sipariş kalemlerinin , TAKIM bütünlüğünü koruyup kontrol ederek eksik herhangi bir parça kalmaksızın barkod okutularak çıkışı sağlanır. Çıkış olabilmesi için gerekli şartlar firmaya özel tasarlanabilir. Yüklemesi gerçekleşmemiş ürünler tekrar planlanmak üzere sevkiyat planlama modülünde revize edilir. Anlık planlanan gerçekleşen sevkiyatlar takip edilir.
Ücretsiz Deneyin
caniasERP‘nin sektörünüze, işinize ve şirket yapınıza özel esnek yapısını test etmek için formu doldurun. Danışmanlarımız en kısa zamanda sizinle iletişime geçecektir.